برای من شمع رمز خداست،رمز نیایش است، سمبل پرستش است،یادآور عشق های خوب دلها و نیز عشق های خوب عاشقان خدا.....کارش چیست؟؟سوختن و افروختن و گریستن و گداختن و دم بر نیاوردن و ایستادن و ذوب شدن و روشنی از سوزش خویش به محفل کوران بخشیدن و در زیر باران اشک و با شعله سوزان آتشی که از عمق هستیش سر می زند بر چهره ی هر ابلهی لبخند زدن و در انبوه خلایق تنهای تنها بودن و شمع هر انجمن بودن و با هیچ کسی خو نگرفتن.....آه که چه شباهتی است میان من و شمع.......
علی شریعتی مزینانی(شمع)
ضعفی که از نالیدن حس کرده ام و حقارتی که در نوازش شدن می دیده ام همیشه مرا واردار به سکوت کرده است حتی تظاهر به بی نیازی و بی دردی و قدرت!
من و نمیشه حدس زد با این غروره لعنتی
هیچ وقت نخواستیم ببینیم توو لحظه ی ناراحتی
خدایا آتش مقدس شک را آن چنان در من بیفروز تا همه یقین هایی را که در من نقش کرده اند بسوزد و آنگاه از پس توده ی این خاکستر لبخند مهراوه بر لبهای صبح یقینی شسته از هر غبار طلوع کند
حرفهایی هست برای گفتن که اگرگوشی نبود نمی گوییم، حرفهایی هست که هر گز سر به ابتذال گفتن فرود نمی آورد. حرفهایی شگفت، زیبا و اهورایی همین هایند و سرمایه ماورائی هر کسی به اندازه حرفهایی است که برای نگفتن دارد.
همواره روحي مهاجر باش به سوي مبدا به سوي انجا که بتواني انسان تر باشي و از آنچه که هستي و هستند فاصله بگيري اين رسالته دائمي توست .
در زمستان 1382 نسبت به موضوع « حجاب و پوشش سر و گردن » در پاسخی به یک پرسش مطالب مختصری ارائه کردم که متن آن را مجددا از نظر می گذرانیم ؛
به نام خدا
1-اصل پوشش عورت ، بر مرد و زن مسلمان واجب است.
2-فقهاء در مصداق عورت ( بخصوص در مورد زنان ) اختلاف نظر دارند .
3-اکثریت فقهاء ، پوشاندن سر را برای زنان مسلمان آزاد( غیر برده ) لازم دانسته اند و « سر و گردن » را نیز از مصادیق عورت می دانند.
4-«ابن جنید اسکافی » از فقهای نامدار شیعه و همردیف اساتید شیخ مفید ، مصداق عورت در زن و مرد را یکسان و مساوی دانسته است.
5-تمامی فقهای شیعه ( بلکه تمامی فقهای اسلام ) پوشاندن سر و گردن را بر زنان مسلمانی که برده بودند ، واجب نمی دانند . بلکه مثل شیخ صدوق و گروهی از علمای قم ( در زمان صدوق ) پوشش سر را بر زنان برده ، حرام می شمردند . در حالیکه پوشاندن عورت بر آنان نیز واجب بود.
6-مرحوم« صاحب جواهر » پوشاندن اجزاء بدن ( به استثنای صورت ، دستها- تامچ - پاها- تامچ- گردن ، موی سر ) را اجماعی می داند . یعنی در موارد استثنا شده ، نظریات فقهاء، مختلف است و اتفاق نظری وجود ندارد .
7-ایشان از قول« علامه طباطبایی» استاد صاحب جواهر و « صاحب مدارک » نقل می کند که نظر آنان ، عدم وجوب پوشش« سر و گردن » است و می نویسد ؛ « قاضی ابن براج ،عدم وجوب پوشش سر و گردن را به بعضی از علمای شیعه نسبت داده است » . ( ج ۸ ص ۱۶۶ تا ۱۶۹ )
8-صاحب جواهر ، نظر خود را اینگونه بیان کرده است ؛ « پوشاندن موی سر ،مطابق با احتیاط ، بلکه قول قوی تر است » . بنا بر این فتوای صریح بر لزوم آن ارائه نکرده است ، بلکه از روی احتیاط و احتمال ، ابتدائا احتیاط کرده و سپس آن را ترجیح داده است .
9-از مجموع این بر رسی ، روشن می شود که مساله ، اختلافی است و اجماع مسلمانان در این امر ( پوشش سر و گردن ) محقق نشده است .
10-برخی آیات و روایات معتبره نیز وجود دارندکه ظهور در عدم وجوب دارند (مثل آیه ۵۹سوره ی احزاب) گر چه آیات و روایاتی نیز وجود دارند که لزوم پوشش سر را یاد آوری می کنند . البته مقضای جمع عرفی بین دلائل وجوب و دلائل عدم وجوب ، تصرف در مدلول آنها است . اگر به این قاعده عمل شود ، نتیجه ی آیات و روایات نیز موید عدم وجوب پوشش سر و گردن می شود و تنها « استحباب » را ثابت می کند .
با توجه به مطالب یاد شده ، بنده مبتنی بر دلائل علمی « پوشش بدن را لازم می شمارم ، ولی پوشش سر و گردن را مستحب شرعی می دانم » .
امید وارم پاسخ پرسش خود را دریافت کرده باشید .
موفق و پیروز باشید .خدا نگهدار .
احمد قابل....................................تهران.........................۲۰بهمن ۱۳۸۲
درباره ی احمد قابل:
تحصیلات خود را در مشهد و سپس در قم ادامه دادم و پس از مجموع 23 سال تحصیل ، احساس کردم که توان برداشت های علمی از متون اولیه را پیدا کرده و اصطلاحا به درجه ی اجتهاد رسیده ام . رسیدن به این مرتبه ی علمی را استاد بزرگوارم آیة الله العظمی منتظری چند بار به صورت شفاهی و درفاصله ی سال های 1372 تا 1374 و پس از آن به صورت کتبی در سال 1377 هجری خورشیدی تأیید کردند و برخی فقهای دیگر نیز آن را کتبا و شفاها تأیید کرده اند.
-----------------------
پ.ن:البته استدلال های آقای قابل در وبلاگ ایشون قابل دسترسی است.
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه؟
من که خیلی خسته ام؟!راستش از صبح تصمیم گرفتم هرجور شده تا آخر شب وبلاگ رو به این هاست تغییر بدم؛ که الان یعنی ساعت 1:40 بامداد بالاخره تمام شد.
البته هنوز مشکلاتی هم هست که به زودی برطرف میشه.